Cerere înregistrare în Registrul Comerțului Model Completat

Atunci când dorești să îți înregistrezi firma sau afacerea în Registrul Comerțului, este necesar să depui o cerere corespunzătoare. Cererea trebuie să conțină informații precise și să respecte normele și procedurile stabilite de lege pentru înregistrarea corectă a firmei tale.

Informații Generale

Cererea de înregistrare în Registrul Comerțului este un document esențial în procesul de înființare a unei companii sau a unei afaceri. Aceasta trebuie completată cu atenție și cu toate informațiile necesare pentru a asigura înregistrarea corectă și legală a firmei tale.

Secțiuni ale Cererii de Înregistrare

Cererea de înregistrare în Registrul Comerțului cuprinde mai multe secțiuni importante, printre care se numără:

 • Datele de identificare ale solicitantului: numele și prenumele/sediul social al solicitantului, codul unic de înregistrare, datele de contact.
 • Informații despre societate: denumirea societății, forma de organizare, domeniul de activitate, sediul social, obiectul de activitate, durata de funcționare.
 • Informații despre asociat/acionar: numele și prenumele asociatului/acionarului, cota de participare la capitalul social.
 • Documente anexe: copie a actului de identitate al solicitantului și al asociaților/acionarilor, act constitutiv, acord de asociere (dacă este cazul).

Completarea Cererii

Pentru a completa corect cererea de înregistrare în Registrul Comerțului, este important să urmezi cu atenție instrucțiunile și să completezi toate câmpurile obligatorii. Asigură-te că furnizezi informații precise și actualizate pentru a evita întârzierile în procesul de înregistrare.

Model Completat

În continuare, vă prezentăm un model completat al cererii de înregistrare în Registrul Comerțului:

Datele de identificare ale solicitantului
Numele și prenumele: John Doe
Sediul social: Str. Exemplu, nr. 123, București
Codul unic de înregistrare: RO123456789
Datele de contact: [email protected], 0712345678
Informații despre societate
Denumirea societății: Exemplu SRL
Forma de organizare: Societate cu Răspundere Limitată (SRL)
Domeniul de activitate: Consultanță IT
Sediul social: Str. Exemplu, nr. 123, București
Obiectul de activitate: Consultanță în tehnologia informației și servicii conexe
Durata de funcționare: Nedeterminată
Informații despre asociat/acionar
Numele și prenumele: John Doe
Cota de participare: 100%

Înregistrarea în Registrul Comerțului este un pas esențial în procesul de înființare a unei afaceri și asigură conformitatea legală a acesteia. Prin completarea corectă a cererii și furnizarea tuturor informațiilor necesare, vei putea să obții înregistrarea în mod eficient și fără probleme.

Întrebări frecvente

În continuare, găsiți răspunsuri la câteva întrebări frecvente referitoare la procesul de înregistrare în Registrul Comerțului:

 1. Care este procedura pentru depunerea cererii de înregistrare?
  Procedura implică completarea cererii conform instrucțiunilor specifice și furnizarea documentelor necesare, precum actul de identitate al solicitantului și al asociaților, actul constitutiv, și eventual acordul de asociere.
 2. Cât durează procesul de înregistrare?
  Timpul necesar poate varia în funcție de volumul de solicitări și de complexitatea documentelor. În mod general, procesul poate dura între câteva zile și câteva săptămâni.
 3. Care sunt beneficiile înregistrării în Registrul Comerțului?
  Înregistrarea înregistrează oficial afacerea ta, conferindu-i personalitate juridică și oferindu-ți acces la diferite drepturi și beneficii legale, precum protecția împotriva răspunderii personale extinse și accesul la finanțare.
 4. Există taxe asociate cu înregistrarea în Registrul Comerțului?
  Da, în mod normal, există taxe de înregistrare și alte taxe asociate cu procesul. Acestea pot varia în funcție de jurisdicție și de tipul afacerii.

Concluzie

Înregistrarea în Registrul Comerțului este un pas esențial în procesul de înființare a unei afaceri și asigură conformitatea legală a acesteia. Prin completarea corectă a cererii și furnizarea tuturor informațiilor necesare, vei putea să obții înregistrarea în mod eficient și fără probleme.

Photo of author

Azon

Lasă un comentariu